Kontakt

Kunstudstilling 8-2017 // Charlotte Nielsen

Keramik skabt af variationer af temperatur, reduktion og oxidation vises i Rejsestalden 25. oktober - 23. november.

Charlotte Nielsen vandt for nylig Håndfuglen for Bedste Nye Unika på det prestigefyldte kunsthåndværkermarked Vor Frue Plads i København. Det gjorde hun med et af sine på samme tid organiske og kantede værker, der mest af alt minder om noget, jordens indre netop har spyet ud.

Man tænker uvilkårligt på lava, når man ser hendes rakubrændte værker. De virker fulde af kraft med deres ru overflade og mørke farvetoner, der varierer mellem brune, mørkegrønne, rustrøde og sorte nuancer. 

Foto: Dorte Krogh

Selv siger Charlotte Nielsen om sine ting: "Jeg søger det rå og rustikke udtryk, men også kontrasten mellem det rå og det fine. Det kan være i selve udtrykket eller mellem den indvendige og den udvendige form. Brændingsformen er en form for raku. Igennem mange år har jeg udforsket de muligheder, der ligger i den primitive form for brænding og eksperimenterer med, hvordan selv små ændringer i temperaturen påvirker det færdige resultat". 

Charlotte Nielsen foretæller endvidere, at hver genstand brændes enkeltvis til den er rød- eller hvidglødende, hvorefter den lægges i et jordhul med brandbart materiale. Det brandbare materiale og jordens temperatur bidrager til, at genstanden bliver udsat for en stor variation af temperatur, reduktion og oxidation.

Juryen for Håndfuglen 2017 skriver blandt andet i deres motivation: "Udførelsen af hendes arbejde er overbevisende, vores nysgerrighed bliver vakt, og vi får lyst til at gå på opdagelse i Charlotte Nielsens unikke univers.”

Arr.: Kulturhuset Rejsestalden og Rejsestaldens Kunstudvalg

Nyheder

8. januar 2018
Tre kulturinstitutioner samarbejder om kulturtilbud
19. december 2017
til bestyrelsen i Rejsestalden
18. december 2017
Rigtig godt nytår til alle

Kalender

3. januar - 14. februar 2018
Danske kyster
16. januar 2018 19:30 - 21:00
Folkeuniversitetet inviterer til forelæsning
20. januar 2018 10:00 - 17:00
Workshop om at forbedre dit liv

Nyhedsservice

Abonnér på nyheder fra hjemmesiden.

Printet fra /Kalender/2017/Kunstudstilling-8-2017--Charlotte-Nielsen